KRISTIN ASBJØRNSEN

Vestover og sørover og innover

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290/240
  • Kjøp billett her!

Beautiful songs brimming with love and loss

Kristin Asbjørnsen er en av de mest orginale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 30 år. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons, gjennom en rekke albumutgivelser og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet.

Sangene fra platen Traces Of You fra 2018 og hennes svært personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for konserten. Kristin har i en årrekke nytolket spirituals, basert på arven etter den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90). Kristin tar også med seg et par norskspråklige sanger fra hennes lovpriste bestillingskonsert for Cosmopolite’s 30års jubileum, høsten 2022.

Traces Of You høstet strålende mottagelse, og sangene er som fornemmelser; om livsavtrykk og kjærlighetens omdannelser. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves instrumentene i et vakkert, rått og meditativt lydlandskap, båret frem av nærværet i Kristins sang.

Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en helt unik konsertopplevelse med Kristins nye kvintett; i et gitarist-mestermøte med Olav Torget og Eivind Aarset, den eminente Anders Engen på perk og piano, og Monica Ifejilika på supplende vokal.

Kristin Asbjørnsen – vokal, Monica Ifejilika vokal, Olav Torget – gitar, Eivind Aarset – gitar, Anders Engen – perkusjon