Klassisk på Victoria: Breaking Bach

Klassisk møter fri improvisasjon

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria i vår! Arrangørene vil sette skaperglede og spillegleden i høysetet, og introduserer fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Første konsert er mandag 14. januar med Breaking Bach, konseptet som gjorde stor suksess på Oslo Kammermusikkfestival i august 2018. Der møter de fire fiolinistene Arve Tellefsen, Stig Nilsson, Terje Tønnesen og Stephan Barratt-Due og de fire tangentmesterene Kjetil Bjerkestrand, Eyolf Dale, Andreas Ulvo og Øystein Moen. Med i ensemblet er også bratsjist Ida Bryhn og bassist og sanger Ellen Andrea Wang, så det blir en knallåpning av konseptet!

Kveldene skal ha et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk. Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Mandag 4. februar kommer Engegårdkvartetten og en haug med gjester. Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene!

Foreløpig plan for serien er mandagene 14. januar, 4. februar, 18. februar, 4. mars og 18. mars kl. 20.00.