Klassisk på Victoria: Ann-Helen Moen/ Atle Sponberg/ Raya

Uformell klassisk

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 390/290
  • Kjøp billett her!

Classical music meets jazz in an informal and friendly setting

I kveld kommer supersopranen Ann-Helen Moen rett fra rollen som Lady Macbeth i Operaen i Kristiansund. Her møter hun Atle Sponberg, fiolinisten som spiller klassisk sylskarpt og elsker en god tango! Gjester er også Raisa “Raya” Bielenberg, kjent som en stor formidler av sigøynerkultur i Norge. Hun tar med seg to av barnebarna på gitarer, og kanskje Arve Tellefsen blir med? De har samarbeidet før, de!

Ann-Helen Moen – sopran, Atle Sponberg – fiolin, Gunnar Flagstad – piano, Raisa “Raya” Bielenberg – vokal, Nikak Ivanovitch – gitar, Aleco Ivanovitch – gitar, Arve Tellefsen – fiolin, Kjetil Bjerkestrand – keys

Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand inviterer til sjangersprengende konsertkvelder på Victoria i vår! Arrangørene vil sette skaperglede og spillegleden i høysetet, og introduserer fantastiske utøvere av klassisk musikk sammen med musikere fra “friere” sjangere. Her skal man oppleve kammermusikk i en litt mer uformell og avslappet atmosfære med fokus på kommunikasjon, overraskelser og kreativitet.

Kveldene har et åpent program, men ganske sikkert er det at det skal fremføres nyskrevet musikk, en førstegangs- eller andregangsframføring av et nytt verk.

Før i tiden var det også en tradisjon blant klassiske musikere å “debutere” i Universitetets aula. Den tradisjonen vil Klassisk på Victoria ta tilbake, og vil hver gang presentere en debuterende utøver i samarbeid med utdanningsinstitusjonene våre.

Du vil også oppleve prima vista-, eller bladspill, som vel er det nærmeste klassisk kommer en jam session. Her får musikerne utdelt noter og spiller musikken uten å ha sett den på forhånd. Litt som å sette utfor en slalombakke uten å ha sett løypa på forhånd, og like spennende for alle!

Dette skal bli en spennende vår for det klassiske og improviserende feltet – samspilt!

Jazzscenens sesongkort gjelder på alle konsertene i serien!