Kira Skov & Maria Faust – In The Beginning

Sakralt og nært

  • Onsdag 24. oktober 2018
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Award-winning duo with a powerful and mesmerising work about loss, forgiveness and vanishing musical traditions

Vinteren 2016 setter den estiske saksofonisten Maria Faust og med-københavner Kira Skov seg i bilen. De har et mål. Lengst sør i Estland, i grensetraktene mot Latvia, finnes det ennå en særegen, folkelig musikktradisjon, overlevert ned gjennom historien på tross av undertrykking og moderne kulturell ensretting. Sanger som fortsatt lever, men bare så vidt. Sanger om tap, tvil, tro og tilgivelse. I en forlatt kirke, sammen med band, kor og den amerikanske stjerneprodusenten Mark Howard, skaper Faust og Skov musikken til In the Beginning. En mektig collage inspirert av den ortodokse kirkens mørke historie, og en meditasjon over kulturer i ferd med å forsvinne, der sakrale, ortodokse hymner blandes med estisk folklore og vestlige musikkformer.

Maria Faust bør ikke være helt ukjent for et jazzinteressert norsk publikum. Hun har samarbeidet med The Kitchen Orchestra, og i 2014 besøkte hun Victoria med Maria Faust Jazz Catastrophe. Kira Skov er et betydelig navn i dansk musikkliv og en eksepsjonell vokalist. Nå får vi endelig oppleve duoen som blir omtalt som en av de beste og mest originale i skandinavisk jazz!

Kira Skov – vokal, Maria Faust – saksofon, Ned Ferm – saksofon, Anders Banke – bassklarinett, Tobias Wiklund – trompet, Nils Bo Davidsen – bass, Sebastian Rochford – trommer