Jon Rune Strøm Quintet

Bassdrevet, rått og melodisk friskt

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

Double double bass players front a both free and melodic powerhouse

Det er mye som skjer også i dypet av denne musikken. Utgangspunktet for dette bandet var nettopp dobbel bass, for hva skjer når man kan la ryggradsinstrumentet flyte til toppen og få en ny, sonisk plass? Grepet er ikke helt ukjent i større ensembler, men i et lite band som her gjør det veldig mye spennende for uttrykket.

Bassist, komponist og improvisatør Jon Rune Strøm deler og veksler bassplass med Christian Meaas Svendsen og åpner opp musikken for nye veier. De er begge fritenkende og melodisk utfordrende, og legger grunnlaget for energisk jazz. Det drar selvfølgelig ytterligere opp at de nydelige blåserne André Roligheten og Thomas Johansson legger sitt gull over, og med den lyttende rytmisten Andreas Wildhagen er et spennende lag komplett.

Platen Fragments utkom på Clean Feed i 2017 og holder høy kvalitet. Under det originale innholdet hører man ekkoet av Ornette Coleman, James Blood Ulmer og John Coltrane, hvor både skisser til improvisasjon og tradisjonelle arrangementer lager rom for ny musikk med fem glimrende musikere med temperament, energi og stor melodisk fantasi.

André Roligheten – saksofon, Thomas Johansson – trompet, Christian Meaas Svendsen – bass, Jon Rune Strøm – bass, Andreas Wildhagen – trommer