Jon Christensen 70 år!

Vi hyller vår store jazzbatterist!

  • Lørdag 30. november 2013
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Jon Christensen – en av de mest innflytelsesrike norske jazzmusikere gjennom tidene fylte 70 år i mars og nå er det tid for å feire ham på Nasjonal jazzscene!

Jon har selv valgt ut de musikerne som skal spille sammen med ham på jubileumskonserten i Oslo. Datter Emilie Stoesen Christensen er vokalist og har komponert mye av materialet vi får høre. Bandet består for øvrig av musikere som Jon har spilt sammen siden midten av 60-tallet og fram til i dag. Bassist Arild Andersen har en svært lang historie sammen med Jon, Nils Petter Molvær startet sitt samarbeid gjennom Masqualero på 1980-tallet, mens pianist Morten Qvenild er den ferskeste i dette selskapet.

Fra midten av 1960-åra skjedde det en revolusjon i norsk jazz. En rekke nye musikere markerte seg for jazzelskere verden over, og bak trommene hos bl.a. Karin Krog, Jan Garbarek, Arild Andersen og Terje Rypdal satt Jon Christensen og bidro sterkt til denne suksessen. Jon spilte med alle de store internasjonale stjernene som kom til Norge, blant annet Sonny Rollins, Stan Getz og Dexter Gordon. Gjennom Jan Garbarek Kvartett kom Jon i kontakt med Manfred Eicher og plateselskapet ECM der har han bidratt på over seksti utgivelser. Jon har turnert verden rundt med Jan Garbarek, Keith Jarrett, Terje Rypdal, Charles Lloyd, Masqualero og Bobo Stenson. Hele veien har han markert seg som en av den moderne jazzens viktigste trommeslagere.

Kom til Victoria for å hylle en av våre aller største jazzmusikere!

Jon Christensen – trommer, Emilie Stoesen Christensen – vokal, Arild Andersen – bass, Harald Lassen – saksofon, Morten Qvenild – piano

Foto: Terje Mosnes