Farkas Zsolt Trio

Festkveld med ungarske talenter!

  • Tirsdag 3. desember 2013
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 150,-/ 100,-
  • Kjøp billett her!

Farkas Zsolt Trio – Snétberger Music Talent senter – UngarnDen ungarske ambassaden inviterer stolt til en flott jazzkveld med spennende musikk fra sentral-Europa!

Elevene ved Snétberger Music Talent Center blir ofte invitert til å holde konserter både i Ungarn og i utlandet. Av de seksti studentene som studerer der, får vi her en utvalgt trio; Pianist Zsolt Farkas og bassist Adrián Szajko stammer begge fra generasjoner av musikere og tilhører den ungarske minoriteten i Slovakia. Den selvlærte trommeslageren Róbert Nagy har studert på senteret i ett år, og har fått muligheten til å utvikle seg med flere anerkjente lærere, blant andre “vår egen” Paolo Vinaccia. Trioen briljerer med en spennende blanding av fremsynt jazz og rom-musikk.

Ved hjelp av sjenerøs støtte fra Norway Grants (EØS-midlene) og regjeringen i Ungarn, åpnet Snétberger Music Talent Center dørene sommeren 2011 i Felsőőrs, en liten by i Balaton-høylandet i Ungarn. Skolen oppfyller visjonen og drømmen grunnlegger og faglig leder Ferenc Snétberger hadde om å løfte musikktalenter blant romfolket i sjangrene jazz, world music og klassisk musikk. Snétberger er selv en verdensberømt gitarist med rom-opprinnelse. Til skolen kommer lærere fra det anerkjente Liszt-musikkakademiet i Budapest, men også internasjonale storheter som Roby Lakatos, David Friedman, Marcus Miller og Richard Bona holder jevnlig master classer på skolen.

Zsolt Farkas – piano, Adrián Szajko bass og Róbert Nagy – trommer

Sesongkort og andre rabattordninger gjelder også til denne konserten!

Arrangør: Den Ungarske Ambassade

Støttespillere: