John Surman & Valhallas

En grunnstein med finslipte medmusikanter

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Avlyst!

Grunnet usikkerheten tilknyttet den pågående pandemien, må vi dessverre avlyse denne konserten. Vi jobber med å finne en ny dato til bandet neste vinter, det gleder vi oss til! Kjøpte billetter blir refundert kontoen de ble kjøpt med.

A British jazz legend

Før John Surman ble en av grunnpilarene i ECM-katalogen var han allerede en ledende og fornyende musiker i Storbritannia som blant mye annet spilte med folk som John McLaughlin og Dave Holland, og lenge før han flyttet til Bekkestua og ble norsk jazz’ prinsgemal gjorde han plater med Terje Rypdal og Karin Krog. Det er med andre ord ikke hvem som helst som tar med seg kvartetten sin til Victoria i kveld! Moderne europeisk jazz er et mangekantet hus med mange rom, men som alle byggverk hviler det på noen fundamentale grunnsteiner. En av disse er utvilsomt saksofonisten John Surman.

I Norge har vi for det meste sett Surman på scenen med Karin Krog, i større og mindre sammenhenger, og av og til foran Bergen Big Band. Nå får vi endelig oppleve han på Victoria med hans norske kvartett, et prosjekt som også går under navnet Valhallas. En rutinert og finslepen gjeng som har satt preg på norsk jazz i flere tiår allerede. Skulle alle andre handelsavtaler ryke ved nyttår, har vi i alle fall dette: Britisk-norsk samarbeid på sitt fineste!

John Surman – saksofon, Erlend Slettevoll – piano, Terje Gewelt – bass, Tom Olstad – trommer