John Surman & Valhallas

Etter Oslo Kommunes forlenging av de nasjonale smittevernsrestriksjonene, får vi ikke ha publikum på konserten med John Surman & Valhallas lørdag 30. januar! Vi beklager så mye! Men, bandet kommer fortsatt til Victoria og går på scenen klokken 20, den konserten kan du oppleve hjemme om du ønsker. Vi kan love deg at det blir bra, om enn ikke helt det samme.

Ønsker du å få John Surman & Valhallas på besøk hjemme lørdag 30. januar, kan du kjøpe billett til 100 kr her:  https://victoria.ticketco.events/no/nb/e/john_surman__valhalla_quartet__live_stream

Vi håper du likevel vil se konserten sammen med oss, hver for oss.

PS: Vi setter opp en rekke gode live stream konserter i denne perioden, se programmet her: https://victoria.ticketco.events/no/nb

 

A British jazz legend

Før John Surman ble en av grunnpilarene i ECM-katalogen var han allerede en ledende og fornyende musiker i Storbritannia som blant mye annet spilte med folk som John McLaughlin og Dave Holland, og lenge før han flyttet til Bekkestua og ble norsk jazz’ prinsgemal gjorde han plater med Terje Rypdal og Karin Krog. Det er med andre ord ikke hvem som helst som tar med seg kvartetten sin til Victoria i kveld! Moderne europeisk jazz er et mangekantet hus med mange rom, men som alle byggverk hviler det på noen fundamentale grunnsteiner. En av disse er utvilsomt saksofonisten John Surman.

I Norge har vi for det meste sett Surman på scenen med Karin Krog, i større og mindre sammenhenger, og av og til foran Bergen Big Band. Nå får vi endelig oppleve han på Victoria med hans norske kvartett, et prosjekt som også går under navnet Valhallas. En rutinert og finslepen gjeng som har satt preg på norsk jazz i flere tiår allerede. Skulle alle andre handelsavtaler ryke ved nyttår, har vi i alle fall dette: Britisk-norsk samarbeid på sitt fineste!

John Surman – saksofon, Erlend Slettevoll – piano, Terje Gewelt – bass, Tom Olstad – trommer