John Scofield Country for Old Men

Jazzsikta country

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 360/310
  • Kjøp billett her!

John Scofield takes on the great country songbook.

Vi har sansen for musikalske mestere som innimellom løfter hodet og tar en kikk over sjangergjerdet. Bill Frisells gyldne filmmusikk har knapt nok forlatt øregangen før John Scofield nå kommer ridende inn på Victoria med gitarkassen full av køntriklassikere.

Etter å ha vært definerende for gitarjazzen i snart førti år, i bandet til Miles på åttitallet, sammen med Pat Metheney eller Joe Lovano, og ikke minst på egenhånd, har Scofield nå vendt blikket mot den store countrytradisjonen, og da først og fremst “outlaw country”. Men ikke vær redd: Det er ikke booka gig på Gran Ole Opry og bandet er ikke bytta ut med sessionmusikere fra Nashvilles Music Row. Scofield har plukket låter av Merle Haggard og Hank Williams, tatt dem inn i varmen, og sammen med sine nærmeste musikalske partnere improvisert og finsikta det gjennom jazzfilteret uten å miste et eneste twang.

Scofield-kvartetten er et kanonband. Jazz og country er de to store amerikanske musikkformene. Det er alt du trenger. Finn fram alpelua og bootsa og kom!

John Scofield – gitar, Larry Goldings – orgel, piano, Steve Swallow – bass, Bill Stewart – trommer

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A3Wvp5fhsEIh9P2kmcuFt5F