John Pål Inderberg Trio

Imponerende solid

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Dark, warm and driving jazz history

Tett etterfulgt av gode kritikker kom plata Radio Inderberg nå i mai. Den mørke barytonsaksofonen som har en gjenkjennelig, levd tone med både alvor og glimt i øyet synger godt over hele denne platen.

I våre ører er dette det perfekte bandet for Inderberg. For det første stråler det av varme og glede i samspillet, og er alle med på leken fra folketoner til amerikansk cooljazz med sidesprang. Musikken og låtene er tidløse, men kompet er moderne og trommeslager Håkon Mjåset Johansen spiller utrolig fint på denne vellykkede plata. Trygve Fiske har i tillegg til nydelig basspill skrevet flere av låtene her, sorgmuntre og vakre melodier med klassisk klang som samtidig bringer jazzhistorien videre.

Arild R. Andersen sier i sin anmeldelse på Jazzinorge.no at “Den smidige gjerrigheten i Inderbergs spill er en fryd for øret” og det er et godt poeng. Å få være i rommet hvor lufta dirrer og gir plass til John Pål Inderberg Trio føles som et privilegium.

I kveld feirer vi tradisjonsfornyelse av beste sort, unn deg denne gode trioen!

John Pål Inderberg fyller 70 år tidlig i august, og før konserten møter jubilanten musikkjournalist Audun Vinger (DN/Jazznytt18) til en spennende scenesamtale om sitt musikkliv.

John Pål Inderberg – saksofon, Trygve Waldemar Fiske – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer