John McLaughlin and the 4th Dimension

Supergitarist med unike intimkonserter

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 430/370
  • UTSOLGT!

Foto: Ina Behrend

Den britiske gitaristen John McLaughlin bør være kjent langt utenfor jazzpublikumets rekker. Han har hatt en fantastisk førtiårig karriere der han i egenskap av soloartist, prominent medlem i Miles Davis’ band i perioden rundt Bitches Brew og leder av Mahavishnu Orchestra, har vært den aller fremste utøveren innen fusion og jazzrock. McLaughlin er heller ingen novise når det kommer til komponering. De siste tiårene har han skrevet musikk for symfoniorkestre og ballettforestillinger, såvel som for egne og andres bandprosjekter.

Til Victoria kommer McLaughlins med sitt ferskeste bandprosjekt. The 4th Dimension er et mesterlag som foruten far selv, består av Etienne Mbappe på bass, Ranjit Barot på trommer, og ikke minst, veteran-keyboardist/trommis Gary Husband. Albumet To the One kom i 2010 og ble omtalt i lysende vendinger. The Guardian skriver at “…this tight 40-minute document hums with a collaborative energy.” og AllAboutJazz oppsummerer enkelt og greit: “To the One is, quite simply, McLaughlin’s best album in well over a decade.” Nylig slapp han Now Here This to stor jublel, igjen, fra norsk presse.

Store stjerner spiller vanligvis på store scener, og John McLaughlin er ikke noe unntak i så måte. Konsertene på Victoria blir derfor – i tillegg til å være en av hans svært sjeldne klubbjobber på norsk jord – en unik mulighet til å oppleve ett av jazzens virkelig store navn i en intim setting. Victoria er et perfekt lokale for slike anledninger og vi spår at det blir tett, svett og fantastisk. Og for at flest mulig skal få sjansen til å få med seg legenden, flesker vi like godt til med to konsertkvelder!

Slike anledninger kommer som kjent ikke hvert år, og vi anbefaler å kjøpe billett i god tid på forhånd!

John McLaughlin (gitar) Gary Husband (keyboards, trommer) Etienne Mbappe (bass) Ranjit Barot (trommer)

https:/.spotify.com/?uri=spotify:user:linesjuul:playlist:1xIatUkgNXjcFN4ZHOHMkr