Joel Ross – Good Vibes

Framtias elektroakustiske ping!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

High energy, complex harmonies, ecstatic rhythm. This is next generation New York jazz

For noen av oss er det få ting som sier mer “jazz” enn lyden av en vibrafon. Om det er NRK sine pauseinnslag i hine hårde dager eller en iboende egenskap ved instrumentet selv som har æren for akkurat det, skal være usagt, men det er uansett ikke tvil om at vibrafonen er et særegent elektroakustisk kreatur!

I vår tid er nok Gary Burton den mest kjente utøveren med tøykøller, men det varer kanskje ikke så mye lenger. I New York bor nemlig Joel Ross! I en alder av 26 er han minst to generasjoner yngre enn Burton, men karrieren peker nakkebrekkende bratt oppover med plateutgivelser på Blue Note og samarbeid med folk som Ambrose Akinmusire og Makaya McCraven. Ross valgte etter eget utsagn vibrafon fordi den gjorde han i stand til å spille et perkusjonsinstrument samtidig som han kunne uttrykke seg harmonisk. Noe han gjør til gangs på den strålende plata Who are you? fra 2020. Sammen med sitt faste band Good Vibes, en gjeng like fremadstormende og knivskarpe instrumentalister i tjueåra, er han trekkplasteret på østkystens hottere jazzklubber.

Dette er den neste generasjonen musikere som kommer til å dominere og definere amerikansk jazz i tiåra framover. Du kan se dem allerede i kveld. Vi bare nevner det!

Joel Ross – vibrafon, Immanuel Wilkins – saksofon, Kanoa Mendenhall – bass, Jeremy Dutton – trommer

Foto: Lauren Desberg