Jazzaid

Jazz for en god sak!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 300,-
  • Kjøp billett her!

Jazzaid er for deg som vet å sette pris på vakker, lett tilgjengelig og melodiøs jazz og som samtidig ønsker å støtte flere gode saker, mens du lytter! En fantastisk måte å gi støtte på, spør du oss. Du er sikret en jazzkveld med mening; billettinntektene går uavkortet til humanitære prosjekter! Kostnadene er på et minimalt nivå og alle som stiller opp, inklusive musikere og konferansier, gjør det gratis som ren hjertesak.

På programmet står en av de største jazzpianister i Norge gjennom tidene, nemlig Vigleik Storaas. Et annet piano-ess stiller også, selveste Helge Lien i vakker duo med en av de fremste jazzvokalistene vår, Live Maria Roggen. Med multiartisten Sverre Indris Joners utmerkede trio på topp, står høydepunktene i kø! Konferansier er Kathrine Aspaas.

Mottakere av alt overskudd går til Amnesty International og Sabona.

NB! Jazzaid er et veldedighetsarrangement. Sesongkortet gjelder derfor ikke.

Vigleik Storaas Trio
– Den norske pianotrioen som kanskje klarest og mest briljant viderefører «Bill Evans Trio-idealet» på sine albumutgivelser… (Terje Mosnes, Dagbladet)

Vigleik Storaas er en av Skandinavias ledende jazzpianister. Han er ansatt ved det prestisjetunge jazzlinje ved NTNU i Trondheim. Vigleik Storaas har bl.a. spilt med storheter som Karin Krog, Terje Rypdal, Arild Andersen og Jon Christensen. Han har jevnlig turnert for Norsk jazzforum og Rikskonsertene i Norge og har også spilt mye internasjonalt. Hans solide trio har utgitt flere kritikerroste plater. Trioen vant Spellemannprisen både i 1995 og 1997 for albumene Bilder og Andre Bilder. Storaas vant også Gammlengprisen (2002). I dag er superbassist Mats Eilertsen og veterantrommeslager Per Oddvar Johansen medlemmer i hans gruppe.
http://www.youtube.com/watch?v=azjHjrz5JxU

Sverre Indris Joner & Electrocutango
Electrocutango spiller argentinsk tango i akustisk-elektronisk innpakning. Gruppen har fått skryt i inn- og utland for sin innovative tango-fusion, klekket ut av komponist og pianist Sverre Indris Joner, kjent fra blant annet Hovedøen Social Club. Bandet hans spiller en blanding av melankoli og heftige rytmer, spekket med elementer fra Puerto Rico, Brasil og Cuba, fra hiphop, funk og selvfølgelig tango i sine mange sjatteringer. Electrocutango ble startet i 2004 i forbindelse med teaterforestillingen TanGhost, basert på Henrik Ibsens skuespill Gengangere. Musikken til denne forestillingen vant Edvardprisen, i kategorien «Musikk til annen kunstart». I 2006 turnerte forestillingen internasjonalt og besøkte bl.a. Sofia, Praha, Shanghai og Beijing. Siden den gang har bandet sluppet tre album, har skapt en egen sjanger som spilles i tangoklubber flere steder i verden, og er populær blant dansere og musikere som liker tango nuevo blandet med hippe beats.
Sverre Indris Joner (piano, keyboard), Mikael Augustsson (bandoneon), Odd Hannisdal (fiolin), Steinar Haugerud (bass), Antonio Torner (trommer).
http://www.indris.net/electrocutango
http://www.youtube.com/watch?v=TBqYNDVFKKI

LiveLien
– Live Maria Roggen og Helge Lien saman på «Låvesalg» – det er så godt at det er sant (…) Her er to musikarar som har funne kvarandre i eit format som verkar som skapt for dei… (Roald Helgheim, Dagsavisen)

Duoen LiveLien består av vokalisten Live Maria Roggen og pianisten Helge Lien, to anerkjente utøvere i den rike norske jazzfaunaen. Til denne duoen har de satt sammen et drømmerepertoar av nye og gamle låter, alle med norsk tekst. Helge har komponert musikk til dikt av bl.a. André Bjerke og Hans Børli. De fremfører også jazz- og covermateriale både med originale norske tekster, og med gjendiktninger fra andre språk. Kjente og ukjente låter behandles med respekt og frie tøyler i et tett kommuniserende format. Duoen leker med språk, lyder og boltrer seg i musikalsk improvisasjon! Det hele formidlet av to musikere som mestrer kunsten å komme ut over scenekanten i møte med sitt publikum.
http://www.vg.no/musikk/artikkel.php?artid=10031730