James Brandon Lewis Trio

Amerikansk energi!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 270/220
  • Kjøp billett her!

New energy!

Det var nok mange som for alvor fikk øynene og ørene opp for James Brandon Lewis med fjorårets kritikerroste album «Jesup Wagon». Den stadig søkende, spirituelle tonen i tenorsaksofonen til Lewis sender tankene til flere av jazzhistoriens giganter, samtidig som Lewis uredd går nye veier. Det er også liten tvil om at det er mer enn et lite snev av hiphop i lydbildet. Lewis har hatt en stigende stjerne i jazzmiljøet de siste årene, med bejublede utgivelser under eget navn, og i ulike duo-, trio- og kvartettkonstellasjoner.

Og det er et spennende trioformat som presenteres denne kvelden. Lewis sansefulle saksofonspilling eltes inn sammen med Chris Hoffmans dype basstoner på cello og Max Jaffes funkfylte trommespilling, og det kommer til å bli en energisk og dynamisk enhet i fri flyt denne kvelden. Her kan man med rette bruke merkelappen powertrio.

Lewis ble kåret til “Rising Star Tenor Saxophonist” av DownBeat Magazine i 2020, nå kan du selv få se kraftfeltet James Brandon Lewis Trio på kloss hold på Victoria. Dette må oppleves.

James Brandon Lewis – sax, Chris Hoffman – cello, Max Jaffe – trommer

foto: Anna Yatskevich