International Jazz Day – AOJO med Sidiki Camara. Helge Lien m/fl

Ypperlige jazzadører!

  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • 220/100
  • Kjøp billett her!

Celebrate the International Jazz Day in the company of Oslo Youth Jazz Orchestra and Mali born percussionist Sidiki Camara and Helge Lien with an exclusive line-up!

For å markere International Jazz Day inviterer en rekke kulturorganisasjoner til feiring og konsert med både unge og erfarne musikere! International Jazz Day er et årlig UNESCO-arrangement, som ble avholdt for første gang i Paris i 2011, med jazzlegende Herbie Hancock i spissen. Nå også med jam, ta med hornet!

AOJO & Sidiki Camara
For å pangstarte feiringen kommer AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester! Orkesteret startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer.

Bandet består av sytten svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser. Med seg på denne konserten har de perkusjonisten Sidiki Camara, i Norge kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Bugge Wesseltoft. Camara er en av Malis ledende perkusjonister, han spiller fast i Bill Frisells gruppe The Intercontinentals og er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk.

Helge Lien med Øystein Aarnes Vik og Mats Eilertsen
Den glitrende pianisten er kjent for sterke, lyriske komposisjoner som er groovy med et godt glimt i øyet. Lien har funnet det perfekte krysningspunktet mellom klassisk jazztradisjon og modernistisk, sjangerfri tankegang. I sin trio er han heller ikke redd for å finne nye stier med nye kjentfolk. Mats Eilertsen tok over ryggradsposisjonen rett før nyttår, og til akkurat denne konserten er det den unge rytmisten fra blant annet Skadedyr og Holum Trio vi møter i friskt spill, nemlig Øystein Aarnes Vik. Her får du høre tre sterke musikere reise sammen!

Helge Lien – piano, Mats Eilertsen – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer

Jam
Og, akkurat som det skal være på en International Jazz Day, avsluttes kvelden med en jam! NMH studenten Julia Wiklund, som er med og driver jammen på Chateau Neuf, tar med seg sine åpne ører og inviterer til et litet hopp opp på scenen. Så ta med hornet ditt, for trommer, piano, forsterkere og en bass står allerede klart!

Konserten er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene, Oslo Jazzfestival, Kampenjazz, Samspill, Nordic Black Theatre og Østnorsk Jazzsenter.