Hilde Louise Asbjørnsen – julekonsert

Juletradisjonen tro!

  • Lørdag 19. desember 2015
  • 21.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 20
  • 280/230
  • UTSOLGT!

SUPPORT: Eyolf Dale

Nå kan vi vel kalle det en tradisjon?! Tredje år på rad får vi jul på Asbjørnsens måte! Konserten ifjor ble en fest som runget lenge, og vi er svært glade for at Hilde Louise tar turen tilbake!

Juleplaten som begynte det hele, skilte seg klart ut fra mengden. Hilde Louise Asbjørnsen makter å gjøre julen groovy og litt rampete. Sammen med bandet har Asbjørnsen valgt en miks av kjente og mindre kjente jule-klassikere med hovedvekt på de amerikanske gullskattene, men også med noen norske slagere. Vi møter en sann jazzdiva, selvsikker og underholdende som gjør julesangene om til sine egne. Om det bare er en julekonsert du skal gå på i år, hvorfor ikke velge denne mest spennende kvelden!

Hilde Louise Asbjørnsen – vokal, Anders Aarum – piano, Jens Fossum – bass, Svein Erik Martinsen – gitar, Hermund Nygård – trommer, Jørgen Gjerde – trombone, Atle Nymo – saksofon, Kåre Nymark jr. – trompet

Som en lun, varm pust fra peisen varmer Eyold Dale opp scenen, en oppfinnsom og fargerik jazzpianist som perfekt setter første tone for kvelden.

Her kommer sitater fra de mange glimrende anmeldelsene av Asbjørnsens juleplate:

Hamar Arbeiderblad, 5/6: «Personlig stil og uimotståelig glød.»: «Hilde Louise Asbjørnsen med band tar tak i et knippe amerikanske juleklassiske og framfører dem med atskillig særpreg.»

Romerikets Blad 5/6: «Lekker leken julejazz»: «Asbjørnsen & co. tolker det hele med eventyrlig innlevelse og deilig jazzpreg. Både hun og bandet har en unik forståelse for musikken de framfører, og klarer dermed å tilføre selv velbrukt julestoff noe nytt og vitalt. Vi får også nye, vakre «Christmas is A Lullaby» i duett med Ane Brun.»

Haugesunds Avis 5/6: «Sølvguttene er greie nok når pinnekjøttet fortæres, men etter et par akevitter tror jeg nok Hilde Louise Asbjørnsen & The Orchestra skal få ta over.»

VG 6/6: «Årets beste norske juleplate.. Denne har jeg ventet på i mange år uten at jeg var klar over det.» Carl Petter Opsahl

Bergensavisen 5/6: «Hilde Louise Asbjørnsen får det til å swinge av julen. Dette er en juleplate med karakter, med både de koselige amerikanske julesangene i overraskende tapninger, og noen mindre kjente, men fine jazzspor. Hilde Louises egne, melankolske og vakre «Christmas Is A Lullaby» med Ane Bruns Billie Holiday-aktige koring og stilfull blås er årets julelåt for meg. Den skaper en fantastisk stemning i stuen – «come angel dust and candle lights, come shepherds on a winter night».