Hedvig Mollestad – Tempest Revisited

There’s calm in your eye

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

OBS: Til deg som ikke får til å komme fysisk i kveld, men likevel har lyst til å få det med deg, se under!

A stormy tribute to Mollestad’s home town Ålesund

Det er kanskje mer stillheten før stormen, mer den trykkende stemningen og spørsmålet “kan dette gå bra?” som svever over platen som vi feirer i kveld, enn selve stormen. For dette er faktisk Hedvig Mollestads mest lyriske og syngende musikk til nå, og den knytter sammen mange tråder i historien hennes.

Da Parken kulturhus i Ålesund skulle feire 20-årsjubileum i 2018, var bysbarnet Hedvig Mollestad en selvskreven kandidat til å skrive et bestillingsverk. Kulturhuset er tilknyttet Stormen, hvor deler av partituret på Arne Nordheims verk The Tempest pryder fasaden. Nettopp det verket åpnet kulturhuset den gang, nå har de fått en ny Storm knyttet til seg. Mollestad forteller at hun føler seg komplett i Ålesund, levende i været, naturen, fjellene og alt og alle som lever der, musikken er tilsvarende levende, mangfoldig og spennende. Vi kan love dere en fantastisk tur til Sunnmøre!

Tempest Revisited, som slippes på Rune Grammofon i disse dager, er Mollestad tredje utgivelse på 18 måneder, og med denne fantastiske platen er det slått fast uten tvil at hun har funnet en kreativ åre! For sin forrige plate, soloutgivelsen Ekhidna, vant hun Spellemannprisen, dukket opp på Downbeats “25 for the future”-liste, i tillegg til alle de gode anmeldelsene hun høstet.

Dette er den eneste konserten i forbindelse med plateslippet, så her må man kjenne sin besøkelsestid!

Amalie Dahl – saksofon, fløyte, Martin Myhre Olsen – saksofon, Mona Krogstad – saksofon, Marte Eberson – keys, Hedvig Mollestad Thomassen – gitar, Trond Frønes – bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer, perkusjon

Foto: Francesco Saggio

Denne konserten blir også direktesendt fra Victoria! Vær klar klokken 20, her: