Harald Lassen – Balans

Jordet og atmosfærisk på en gang

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 290/240/190
  • Kjøp billett her!

Colourful, atmospheric and grounded music, inviting songs and an open mind 

Nyhet! Sondre Engesæth spiller klassiske stykker på flygelet fra kl 19:00 fram til konsertstart!

Multiinstrumentalist Harald Lassens fargerike tilstedeværelse i norsk jazz med omland det siste tiåret har definitivt ikke gått ubemerket hen. Lassen ble tidlig i karrieren inkludert i grupper med Jon Christensen og Arild Andersen og tråkket etter hvert opp sin egen sti i band som Pixel, Mopti, Dr. Kay, No. 4, og i samarbeid med Cassandra Jenkins, Frida Ånnevik og Sondre Lerche.

Økende anerkjennelse og et rykte for å være en helt egen kraft innen norsk jazz er i høyeste grad berettiget. «Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da det Spellemann-nominerte albumet «Human Samling» kom ut i 2020. For egen regning vil vi legge til: Musikk som ikke bare tar pulsen på tidsånden, men er tidsånden.

Nå er han tilbake med et nyoppusset band og albumet «Balans» hvor vi møter en improvisatør og låtsnekker som inviterer lyttere og medmusikanter til å romstere i det han har skapt, og en kunstner som har forstått at den eneste gyldige smaken er den personlige. Sammen med en herlig og dypt sjelfull gjeng – folk som ellers setter sitt preg på Fieh, Daniella Reyes og The Switch – sentrerer Lassen musikken rundt inviterende låter og tar lytteren med på forløsende eventyr. Jordet og atmosfærisk på en gang.

Harald Lassen – saksofon, Solveig Wang – tangenter, Sander Eriksen Nordahl – gitar, Stian Andersen – bass, Tore Flatjord – trommer

Foto: Gedvile Tamosiunaite