Streames! Hans Mathisen – Moving Forward

Tilgjengelig jazz med stor dybde

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Frivillig billettpris
  • Streaming!

Det blir konsert, men hjemme hos deg! Jazzscenen skifter midlertidig navn til Nasjonal jazzkringkasting og sender deg Hans Mathisen med band som spiller plata Moving Forward live fra Victoria klokken 20.00. Lenken til streamen finner du nederst her.

Bandet får konserthonorar fra oss, så om dere setter pris på konsertene må dere gjerne Vippse oss en konsertbillett, men det er helt frivillig. Vi deler inntektene likt med artistene, vårt Vippsnummer er 77039.

Accessible jazz layered with details

Hans Mathisen vil i all hovedsak vie denne søndagskvelden til sin nydelige plateutgivelse Moving Forward som han, foruten Helge Lien på piano, laget med nettopp denne gjengen. Plata kom i fjor høst og fikk svært gode omtaler, Terje Mosnes skrev at «…musikk som kan virke enkel og motstandsløs å spille, men den som tar seg tid til å lytte «innover», oppdager fort at «enkelheten» i virkeligheten er skrudd sammen av nesten ubegripelig mange og kreativt mangeartede instrumentale innspill.» Espen Løkeland-Stai i Dagsavisen mente at: «Mathisen serverer musikken med stor poetisk kraft, i et landskap der inspirasjonen fra storheter som Pat Metheny er tydelig.»

Hans Mathisen er kjent som en komponist og gitarist med stor poetisk og melodisk sans, han har funnet en særegen og vakker gitarstil i møtet mellom det europeiske stillfarne og den amerikanske energien. Han har vunnet Spellemannprisen for beste jazzalbum for sin debutplate Quiet Songs. Det skal også bli en glede å høre Bendik Hofseth igjen på Jazzscenen, han har både en stor karriere med egne utgivelser og med det amerikanske bandet Steps Ahead. Hofseth har etablert seg som en av de mest toneangivende saksofonistene i Europa i dag.

Hans Mathisen – gitar, Bendik Hofseth – saksofon, Helge Lien – piano, Mats Eilertsen – bass, Audun Kleive – trommer