Hans Magnus Ryan & Thomas Strønen

Rystende følelser i fritt fall

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Improvisation duo unfolding long and complex ribbons of sound

For fem, seks år siden, kanskje, på vei inn i Emanuel Vigelands mausoleum for å spille to konserter som senere skulle destilleres ned til albumet Wingsuit Issue, møtte Hans Magnus Ryan og Thomas Strønen, kjent fra Motorpsycho, Humcrush, Maria Kannegaard trio og mye mer, en gammel venn som kunne fortelle at han noen dager tidligere hadde sneiet døden med en knapp håndsbredd da vingedrakten hans sluttet å virke midt i basehoppet, i 200 kilometer i timen med retning mot en fjellrygg som man under normale omstendigheter svinger lett unna, og dette på grunn av en kroppslig bagatell, et par tapte kilo, som førte til at vingedrakten ble akkurat litt for stor og i noen sekunder derfor truet med å bli flekket av kroppen, men at alt, tross alt, likevel hadde gått bra. Rystet av historien gikk duoen inn i mausoleets berømte og enorme romklang og begynte å vikle ut sine lange sløyfer av lyd.

Selv om ingen står i fare for å dø i løpet av en konsert, er improvisasjon musikklivets basehopp. Et kalkulert fritt fall ut fra scenekanten, der en liten uforutsett detalj kan føre musikken langt bort fra det planlagte landingsfeltet!

Tiden går, og etterklangen på Victoria er ikke i nærheten av tjue sekunder. Vi kan med andre ord garantere at kveldens konserten blir noe helt annet. Hvor vi havner, vet vi ikke før føttene tar bakken!

Hans Magnus Ryan – gitar, Thomas Strønen – trommer