Guro von Germeten

Vintage jazz og balkanske takter

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Guro von Germeten beskrives som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller, men mest av alt er hun så inderlig seg selv: Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», leverer egenkomponerte låter i en smakfull og organisk miks av vintage jazz, balkanske takter, smektende popmelodier og lidenskapelige chansons. Hun hylles av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest orginale artister i norsk og europeisk musikkliv, og av Bylarm som elektrisk, kraftfull og dramatisk.

Det siste året har vært svært så innholdsrikt for Guro von Germeten. Hennes nye plate Come Stand Before Me, spilt inn i Raindow Studio, produsert av Jørund Fluge Samuelsen, og utgitt av Hilde Louise Asbjørnsen/Sweet Morning Music, høstet supre kritikker og terningkast fem og seks hos pressen. Hun var Vienna International Accordion Festivals annsikt utad og har prydet forsiden av norske Jazznytt, i tillegg til omfattende festival- og turnevirksomhet.

Konserten på Victoria er Guro von Germetens første helaften i Oslo siden de solgte ut Parkteatret Scene i februar. I omgivelser som må sies å være perfekt for Guros univers, vil publikum få oppleve det beste fra Guros to første plater, i tillegg til rykende ferskt materiale som skal spilles inn på plate våren 2014. Velkommen til en lidenskaplig aften, i den dødlige kjærligheten-, og et lite, rødt trekkspills, tegn.

Guro von Germeten – vokal og trekkspill, Erlend Barratt-Due Solum – klarinett, Sebastian Haugen – kontrabass, Christiand Svensson – slagverk, Line Grenheim – fele, Even Helte Hermansen – gitar og Jørund Fluge Samuelsen – tangenter

https:/.spotify.com/?uri=spotify:user:linesjuul:playlist:5Uy1iBKZdIpbo5P5OLvETf