Frode Haltli Avant Folk

Avant Folk Triptyk

  • Fredag 22. september 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Folk, jazz, avant-garde & in-between

Det var en gang for lenge, lenge siden at man så litt ned på trekkspillet, i hvert fall i noen av de penere kulturkretsene, der belgedragere gjerne var forbundet med alskens folkelig styggedom og, gud forby, gammeldans. Slik er det ikke lenger. Og en som skal ha mye av æren for at det nå står en høyere himmel over musikklivet, er Frode Haltli. Avantgarde-spillemann, samtidskomponist og selve inkarnasjonen av åpen klasse.

Avant Folk er et enestående stjernelag av musikere, et spellemannslag med solister på tvers av generasjoner og sjangre som rydder seg plass et sted mellom jazzen, samtidsmusikken og folkemusikken, eller mellom konserthuset og slåttemarka om du vil. Uansett er det vakkert, bråvakkert og styggvakkert, og det på den gode måten. Ensemblet har siden debuten i februar 2017 blitt et meget ettertraktet band og har spilt på festivaler i inn- og utland. Plateutgivelsene Avant Folk og Avant Folk II står allerede der og lyser som to hesjestaurer i sommernatta. I kveld setter de opp den tredje: Avant Folk Triptyk.

Det er bare å begynne å glede seg.

Frode Haltli – akkordeon, Erlend Apneseth – hardingfele, Hans P. Kjorstad – fele, Rolf-Erik Nystrøm – saksofon, Oscar Andreas Haug – trompet, Joakim Rainer – tangenter, Juhani Silvola – gitar, Oddrun Lilja Jonsdottir – gitar, Fredrik Luhr Dietrichson – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer

Foto: Knut Utler