Erlend Apneseth Trio & Maja S.K. Ratkje

En naturlig koalisjon

  • Fredag 17. november 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Sound explorers join forces!

Erlend Apneseth Trio og Maja S.K. Ratkje er på mange måter en naturlig sammensmelting. Med en felles nysgjerrighet og glede for musikalsk utforsking som bunner ut ifra forskjellige grener som folkemusikk, jazz, elektronika og samtidsmusikk, åpnes her et helt nytt og friskt musikalsk landskap både for publikum og utøverne.

De møttes på scenen i 2022, der det raskt var tydelig at Ratkjes utspring fra samtidsmusikk og støy bringer trioens musikk ut i nye uutforskede lydlige rom, hvor det dynamiske spekteret blir utfordret og presset til yttergrensene. Sammen slipper de album høsten 2023, og turnerer som kvartett i kjølvannet av denne.

Erlend Apneseth Trio er et av landets mest innovative og aktive band, som har høstet lovord, priser og nominasjoner for sine fire albumutgivelser. Alle albumene har blitt nominert til Spellemannprisen, og de fikk prisen for albumet «Salika, Molika» (2019) sammen med Frode Haltli. Maja S.K.Ratkje er en av våre fremste samtidskomponister, med prisbelønt musikk fremført over hele verden. Som vokalist og musiker har hun også arbeidet mye med improvisasjon i ulike sammensetninger. Nå er det klart for en ny konstellasjon, en virkelig stjernekonstellasjon!

Maja S. K. Ratkje – vokal, elektronikk, Erlend Apneseth – hardingfele, Stephan Meidell – gitar, Øyvind Hegg-Lunde – trommer

Foto: Julia Marie Naglestad