Eivind Aarset / Jan Bang

#denfølelsen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 280/230
  • Kjøp billett her!

Beautiful stories woven from broken pieces

I turbulente tider trenger vi nye historier. På Snow catches on her Eyelashes finner vi ti slike historier i musikalsk form, signert duoen Eivind Aarset og Jan Bang. Den den nye plata som kom i våres bygger videre på bygger på konsertduo-formatet som oppsto i kjølvannet av Aarsets ECM-album Dream Logic fra 2012, der Jan Bang var produsent. Hvis man leter etter røttene til den nye musikken så finner man dem nettopp her med full blomstring på Jan Bangs to soloalbum på Samadhisound og Jazzland.

Aarset og Bang har samarbeidet i konstellasjoner med bl.a. Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft, Sly & Robbie og Jon Hassell siden tidlig nittitall. Snow catches on her Eyelashes er deres første innspilling som duo, og i likhet med tidligere samarbeider låter duoalbumet på samme tid moderne og tidløst. Det skyldes at musikken består av elementer såpass langt fra hverandre i både tid og sjanger som dub, samtidsmusikk, norsk folkemusikk og pop fra 50-tallet – knyttet sammen til fargesterke collager av den kreative samplingen som er Jan Bangs kjennemerke, og Eivind Aarsets kontinuerlige utforskning av gitarens klangmuligheter.

«Sømløshet» er et stikkord for den resulterende collagen. Dette fokuset på innhold og helhet, fremfor verktøy og enkeltelementer, bidrar også til albumets emosjonelle kraft. For selv om teknologi er en forutsetning for å skape denne musikkformen, er albumet langt fra noen kald, intellektuell øvelse.

På merkverdig vis fremtrer Snow catches on her Eyelashes som oppløftende. Spor som den monumentale dystopien Monochrome bidrar med mørke skygger, og det finnes skarpe kanter også i de mest harmoniske passasjene. Men likevel bærer albumet som helhet preg av en letthet som aldri går på bekostning av dybde. Som snø på øyevipper.

Eivind Aarset – gitar, Jan Bang – live sampling, programmering, Sven Persson – lyd

Her er en super anmeldelse i Jazz i Norge fra nylig avholdte Punkt Festivalen.