ECM 50: Sinikka Langeland solo + Craig Taborn solo + Surman / Andersen / Strønen

Grensetøyerne

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270
  • Kjøp billett her!

The pushers and pullers of jazz

Spilletider: 20.00 Sinikka Langeland, ca 21.00: Surman / Andersen / Strønen og ca 22.00: Craig Taborn.

Sinikka Langelands tiende plate Starflowers var også hennes internasjonale debut, selvfølgelig på ECM, en hyllest til finnskogmannen og lyrikeren Hans Børli. Det sies at man kan gå i den samme skogen fra Finnskogen helt til Sibir, uten å bevege seg ut av trerekkene en eneste gang. I grenseområdet mot Sverige har også finsk kultur stått sterkt, og kantelen er et instrument sterkt knyttet til det finske nasjonaleposet Kalevala, runesanger og trollformler. Sinikka Langeland improviserer over tradisjonen og fremkaller disen, lyskilene og den friske lukta av mold.

Sinikka Langeland – vokal, kantele

Craig Taborn har de siste to tiåra hatt en jevnt, bratt stigende stjerne og er nå allestedsværende på jazzhimmelen, der han danner konstellasjoner med omtrent alle du kan tenke på. Men selv om vi oftest hører han sammen med andre, har Taborn en liten og betydningsfull katalog under eget navn, og soloplata Avenging Angel på ECM plasserte Craig Taborn skulder ved skulder med Paul Bley og Keith Jarrett.

Craig Taborn – piano

To legender og en “nykomling”. For i denne sammenhengen blir nok Thomas Strønen det, selv om utgivelsesbunken hans er massiv nok siden debuten på slutten av nittitallet. Med blant annet duoen Food og hans eget Time Is A Blind Guide har Strønen begått helt nydelige plater på ECM. John Surman og Arild Andersens bedrifter og utgivelser på ECM er en egen katalog verdig. Det er derfor en stor glede for oss å kunne sette disse tre sammen på samme scene, og med det illustrere ECMs slagord, «The most beautiful sound next to silence”.

John Surman – saksofon, Arild Andersen – bass, Thomas Strønen – trommer

Programmet for feiringen av ECM, med billettlenker:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet 

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio 

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, de finner du her, kr 900/800.

Våre sesongkort gjelder selvsagt!