ECM 50: Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

Fra hjertet

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270
  • Kjøp billett her!

Melodic poetry

Spilletider: 20.00 Simin Tander / Tord Gustavsen / Jarle Vespestad og ca 21:30 Marcin Wasilewski Trio.

Tord Gustavsen og den afghansk-tyske jazzvokalisten Simin Tander har solgt ut Victoria to ganger før, og med god grunn! Sammen med den ekspressive slagverksminimalisten Jarle Vespestad er dette en treenighet som treffer en nerve blant publikum såvel som kritikere. Vi kan si det rett ut: få synger så vakkert som Tander! Hun er en av de mest spennende unge stemmene i europeisk jazz og fletter på mesterlig vis moderne jazz sammen med elementer fra Midtøstens musikktradisjon. Tord Gustavsen er mange måter hennes motstykke: en grunnleggende lyrisk pianist, jazzmusiker i navn og gavn, som aldri helt har gitt slipp på den folkelige og lavkirkelige arven. Kombinasjonen av norske salmer sunget på pashto og tonesatte dikt av den persiske middelalderpoeten Rumi ble dokumentert på albumet What was said, naturligvis utgitt på ECM. Kom og la deg løfte!

Simin Tander – vokal, Tord Gustavsen – piano, synther, elektronikk, Jarle Vespestad – trommer

Det åpne hjertet kan være et tema for denne kvelden, for Marcin Wasilewski Trio er kjent for sine sjelfulle og engasjerende konserter. De er på et sjeldent norgesbesøk og er en selvskreven trio for feiringen av ECM. Et par plater inn i deres karriere, tidlig i tusenårsskiftet, fattet Tomasz Stańko såpass stor interesse for bandet at han både ble deres mentor og tok dem med på tre innspillinger for ECM. Deres debutsuksess i Polen ble da også til en internasjonal triumf, og flere plater ble spilt inn for ECM, nå under eget navn.
Bandet feirer 25 år med fabelaktig samspill i år, og det er en glede å endelig kunne gi publikum Europas kanskje heftigste pianotrio.

Marcin Wasilewski – piano, Slawomir Kurkiewicz – bass, Michal Miskiewicz – trommer


The Marcin Wasilewski Trio concert is supported by culture.pl – Adam Mickiewicz Institute

Programmet for feiringen av ECM, med billettlenker:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet 

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio 

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, de finner du her, kr 900/800.

Våre sesongkort gjelder selvsagt!