ECM 50: Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet

Melodiske utflukter

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 320/270
  • Kjøp billett her!

Melodic adventures from newcomers and veterans on ECM

Spilletider: 20.00 Bobo Stenson og ca 21.30 Maciej Obara Quartet

Bobo Stenson Trio er grensesprengende, vilt, virtuost, lyrisk – og blendende vakkert! Den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene i den europeiske jazzscenen i førti år, og han var sammen med Keith Jarrett og Jan Garbarek blant de aller første som ble utgitt på ECM og en uvurderlig brikke i plateselskapets fantastiske suksess. Samarbeidet med nettopp Garbarek er da også virkelig en av hjørnesteinene i moderne jazzhistorie.

De siste tjue årene har Stenson hatt sin egen trio der han har prøvd ut ideer både som komponist og formidler av andres komposisjoner. Bassist Anders Jormin har vært støttespiller i årevis, og i dagens trio er selveste Jon Fält bak trommene. I sum et variert, sammensatt og overbevisende lydbilde av det absolutt ypperste i skandinavisk samtidsjazz!

Bobo Stenson – piano, Anders Jormin – bass, Jon Fält – trommer

Behersket og lyrisk, melodisk og drivende. I Maciej Obara Quartet, som debuterte på ECM i 2017, finner vi de polske musikerne Maciej Obara og pianist Dominik Wania i friskt samspill med en norsk, bunnsolid rytmeseksjon bestående av Gard Nilssen og Ole Morten Vågan (som har vikar i kveld, Victoria-favoritten Petter Eldh). Med låter hovedsakelig skrevet av Obara hører vi her spydspissen i ung, fremadstormende polsk jazz, stående på skuldrene til de gamle mestrene Komeda og Tomasz Stańko. Kvartetten er som skapt for rom med luft og plass til både fart og ettertanke, og vil male hjertet ditt i varme farger.

Maciej Obara – saksofon, Dominik Wania – piano, Petter Eldh – bass, Gard Nilssen – trommer

Programmet for feiringen av ECM, med billettlenker:

25.09 Bobo Stenson Trio + Maciej Obara Quartet 

26.09 Marcin Wasilewski Trio + Gustavsen / Tander / Vespestad

27.09 Mette Henriette + Carla Bley Trio 

28.09 Sinikka Langeland + Craig Taborn + Surman / Andersen / Strønen

Vi selger også et begrenset antall festivalpass til alle fire dagene, de finner du her, kr 900/800.

Våre sesongkort gjelder selvsagt!

ECM har også laget en nydelig spilleliste med låter artister fra hele jubileet, hør den her: