Eberson

Electrojazzensemblet

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 260/210
  • Avlyst!

Dessverre har Jon Eberson fått helseråd om å ikke utsette seg for økt smittefare ved å reise, øve og spille konsert i den pågående pandemien. Vi jobber med bandet om å finne en ny dato, denne vil finne sted etter vaksinering! Dette ligger et stykke frem i tid, så vi velger å avlyse konserten nå. Også live streamen som var planlagt blir dessverre avlyst.

Ta vare, vi hører Eberson sammen når tidene er lettere å forholde seg til!

Family business. Father and daughter Eberson join forces again

Eberson er et sterkt navn i norsk musikkliv, nå også som band! Albumet Empathy som far og datter – Jon og Marte Eberson utgav i 2018, var et møte mellom jazz og pop i et kvast kryss, flotte sanger om støtte i motgang og vanskelige tider. Det var melankolsk, tårer og latter satt tett, likesom kjærlighet og sinne, altså de store familiefølelsene.

Musikerne videreutvikler dette spennende samarbeidet og skal denne våren dryppe singler fra en fremtidig plate. Midt i prosessen tar the Ebersons med seg et herlig lag musikere til Victoria og gir oss førpremiere på det nye materialet og også den varme, mørke stemningen fra forrige utgivelse.

Jons sterke musikalske merittliste som komponist og gitarist strekker seg tilbake til 70-tallet, fra band som Moose Loose, Blow Out og bandet til Radka Toneff, via 80-tallets Jon Eberson Group, Jazzpunkensemblet og en rekke grupper i ulike jazzsammenheng. De siste årene har han gitt ut flere album med Hilde Marie Kjersem og Sigurd Hole.

Marte var sentralt medlem i Highasakite i over fem år, og har turnert verden rundt med bandet, i tillegg til å ha spilt på de største festivalscenene i både inn- og utland. Hun har i tillegg markert seg godt og tydelig i varierte musikalske landskap, gjennom samarbeid med flere av landets store musikalske navn innen både jazz og pop, blant andre Martin Halla, Hedvig Mollestads herlige verk Ekhidna og bandet Löv, som besøkte Victoria under Oslo World i høst.

Marte Eberson – tangenter, vokal, Jon Eberson – gitar, Gunhild Ramsay Kristoffersen – tangenter, Jo Berger Myhre – bass, Axel Skalstad – trommer


Foto: Anne Valeur