Donny McCaslin Group

Giant Steps Ahead

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 240/190
  • Kjøp billett her!

Groovy, urban jazz from David Bowie’s Blackstar-collaborator

Da David Bowie plutselig og helt uventa tok sluttakkorden med rekviemet Blackstar, førte det blant mange andre ting til at alle begynte å snakke om saksofonisten Donny McCaslin. Historien om hvordan Bowie hyrte kvartetten til McCaslin etter å ha hørt dem på knøttlille 55 Bar i New York er etter hvert godt kjent, og vi skal ikke gjenta den unødig. Men et viktig poeng er jo at McCaslin på det tidspunktet hadde vært en godt etablert og høyt respektert musiker i over tjue år allerede, og med ikke mindre enn tre Grammy-nominasjoner i beltet. Luringen Bowie visste nok hva han gjorde.

McCaslin begynte karriereren med å spille i bandet til Gary Burton, før han tok plass i legendariske Steps Ahead. Siden har Maria Schneider, Dave Douglas og Anthony Sanchez vært faste partnere. På egen hånd har skriver McCaslin energifylte og groovende, melodirike låter som nikker forsiktig til rocken han hørte på som ung. Keyboardist Jason Lindner er nok den som oftest er med på å dra kvartetten over i det noen kanskje vil kalle et post-rock-landskap, men stort sett styrer sjefen skuta med stødig hånd tilbake til jazzen.

Til Victoria kommer McCaslin med et oppdatert band der rytmeseksjonen Lefebvre/Guiliana er blitt erstattet av Jonathan Maron fra Groove Collective, og trommefantomet Zach Danziger.

Dette var en av de første bookingene vi gjorde for høsten, og vi er sikre på at det blir et høydepunkt!

Donny McCaslin – saksofon, Jason Lindner – keys, Jonathan Maron – bass, Zach Danziger – trommer

Ny albumteaser:

Fint intervju og musikk fra mannen i videoen under her og en lengre bakgrunnshistorie om McCaslins arbeid på «Blackstar» her: www.thenation.com/why-donny-mccaslin-was-david-bowies-david-bowie/

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A5SXdSnFtVkW0SSYjfASrHY