Daniel Herskedal Trio

Trollbindende trio

  • Lørdag 21. oktober 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 310/260/210
  • Kjøp billett her!

Spellbinding trio with beautiful, faraway songs

Tubaen var lenge et litt underkjent instrument i jazzsammenheng og noe som i beste fall tilhørte en fjern fortid, men den har nå likevel klart å liste seg forbi dørvaktene, og i dag føles jazztuba helt riktig. Æren for det må naturligvis gå til Daniel Herskedal, som med det ene utfordrende og øregangskjærtegnende prosjektet etter det andre har gitt instrumentet et nytt løft og et nytt publikum!

På albumet «Harbour» fra 2021, gjenforenes Herskedal med de faste samarbeidspartnerne Eyolf Dale på piano og Helge Andreas Norbakken på trommer. Sammen utgjør de en trio som beveger seg i et klangrikt landskap med uvanlig vakre melodier. Fjorårets samarbeidsprosjekt med Emilie Nicolas, «Out of the Fog», viste også at Herskedal stadig utvider horisonten med sedvanlig full kontroll.

Selv har Herskedal vært mye ute og reist, spesielt østover, og musikken som har fulgt ham, har tatt til seg rytmer og farger derfra. Slik er det fortsatt, men på noen av de nyere låtene, for eksempel på «The Lighthouse On The Horizon», hører vi også noe som høres ut som hjemme. Trygt i havn, hvor nå det måtte være.

Daniel Herskedal – tuba, Eyolf Dale – piano, Helge Andreas Norbakken – trommer

Foto: Knut Aaserud