Dahl Toldam Bruun Trio

Dyp ro over kaotisk villskap

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 260/210
  • Kjøp billett her!

Danish trio exploring calmness and chaos

Ikke bare er det deilig å være norsk i Danmark, det er sannelig ikke så verst å få besøk av dansker heller – særlig av danske jazzmusikere! Danskene har som kjent vært et jazzfolk helt fra før Stan Getz slo seg ned i København på slutten av femtitallet.

Vi har lenge hatt et godt øre til saksofonisten Christina Dahl, og da muligheten bød seg med plateutgivelse med ny trio og en påfølgende norgesturne, var vi ikke sene om å slå til. Noen sa en gang at uten korpsbevegelsen hadde det heller ikke eksistert noen norsk jazz å snakke om. Christina Dahl startet også sin musikalske karriere i skoleorkesteret; etter endt utdanning spilte og komponerte hun for større og mindre ensembler, ikke minst Athelas ensemblet og Ålborg symfoniorkester, før hun etablerte seg som plateartist under eget navn utover på 2000-tallet.

Til Victoria kommer Dahl med en ny trio bestående av pianisten Simon Toldam, kjent fra blant annet Han Bennink trio, og trommeslager Peter Bruun, som Victoria-publikumet nok husker fra Django Bates Belovèd og hans eget band All too human. Musikken spenner fra det lyriske til det intense og fargerike, en dyp ro hvilende over en kaotisk villskap. Alt ligger til rette for en deilig dansk kveld i februarmørket!

Christina Dahl – saksofon, Simon Toldam – piano, Peter Bruun – trommer