Cortex

Det beste rusket fra fribaggen

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 230/180
  • Kjøp billett her!

Kjære publikum! Endelig har vi funnet en ny dato for konserten med Cortex, fredag 03. september! Kjøpte billetter gjelder til den nye datoen! Ta gjerne kontakt med oss på post@nasjonaljazzscene.no om du har spørsmål.

Avant-garde party music indeed.

Cortex har etter hvert blitt noe av en institusjon i norsk jazz, avdeling litt fritt og mye trøkk. Tittelen på en av platene deres, stjålet fra en av de utallige, overstrømmende anmeldelsene bandet har fått med seg, oppsummerer det meste: Avant-garde party music! For her snakker vi fortsatt umiskjennelig og knalltøff sekstitalls freebag i Ornettes og Don Cherrys ånd og kjød – men likefullt med en brei strek av noe nordisk og kontemporært. Noe som gjerne får folk til å komme dragende med den gamle fullriggeren Atomic når referansene skal stables og sorteres.

Da debuten kom på gata i 2011 kunne man fortsatt litt slengete omtale Cortex som et “jazzlinjeband”. I dag er de i front av feltet og medlemmene sitter sannsynligvis oftere på et fly på vei til neste gig enn de er hjemme i sofaen foran tv-en. Slikt blir det bra liveband av!

I kveld svinger de kjapt innom Victoria. Sving innom du også, det er her det er party!

Thomas Johansson – trompet, Kristoffer Alberts – saksofon, Ola Høyer – bass, Dag Erik Knedal Andersen – trommer

Foto: Peter Gannushkin