Classic Album Sundays presenterer Billy Cobham – «Crosswinds» med Ken Scott, Gard Nilssen og Erland Dahlen

Klassisk plate avspilt på det beste med en prat med mannen bak!

  • Fri alder. Dørene åpner kl. 17.00
  • 120/60
  • Kjøp billett her!

Billy Cobham, Mahavishnu Orchestra og Stanley Clarke. The Beatles, Pink Floyd og The Rolling Stones. Lou Reed, Elton John og Harry Nilsson. Supertramp, Jeff Beck og Rick Wakeman. Procol Harum, Duran Duran, Devo, Kansas, Level 42. Hva kan denne imponerende rekken med artister ha til felles?

Det er en stor ære å få den legendariske produsenten og lydteknikeren Ken Scott på besøk til oss på Jazzscenen, og han har sannelig ikke gjort det lett for oss å velge mellom platene og potensielle samtaleemner for Classic Album Sundays’ albumpresentasjon denne søndagen.

Vi gjør imidlertid en raff venstresving og løfter fram fantastiske «Crosswinds» av Billy Cobham fra 1974, med John Abercrombie, Randy og Michael Brecker, Garnett Brown, George Duke, Lee Pastora og John Williams med seg på laget.

På begynnelsen av 70-tallet sto Scott med begge beina godt planta midt i progjazzgryta og var utvilsomt en de viktigste aktørene for fremveksten av en tøffere, rocka og samtidig mer fusion-orientert del av jazzhistorien. Før vi lytter til plata i sin helhet på det audiofile lydanlegget som settes opp for anledningen må vi selvfølgelig høre historier og utdrag fra innspillingene med band og andre skiver som kan settes i sammenheng med denne klassikeren, som feks. nevnte Mahavishnu Orchestra’s «Birds of Fire» og Stanley Clarke’s «School Days».

For å sette det hele i relieff har vi også invitert med oss to av våre ypperste trommeslagere, Gard Nilssen og Erland Dahlen. De to kan kanskje sies å ha en noe annen angrepsvinkel til gebetet enn Cobham, men nettopp derfor blir det spennende å høre trekløveret dele sine tanker med oss om trommer, spillestil og produksjonsmetoder, og hva det er som ligger bak musikken vi ikke klarer å legge fra oss og som fortsatt beveger oss med samme styrke idag som for over 40 år siden.

PRESENTASJON: Kent Horne med Ken Scott, Erland Dahlen og Gard Nilssen

LYD: Duet Audio + Midas Reference

Arrangør: Classic Album Sundays Oslo/ Kent Horne

Ekstern arrangør, men sesongkort gjelder!

https:/.spotify.com/?uri=spotify%3Aalbum%3A7rhZVplfUfwBkq3tB3cSGJ