Barnas jazzscene

Knallstart!

  • Fri alder, dørene åpner kl. 11.30
  • 50/20
  • Kjøp billett her!

Talents aged 7-15 improvise and play jazz standards – a concert for the whole family!

NB: konserten starter kl 12.00! Dørene åpner kl 11.30

Endelig! Til sesongåpningen stiller Barnas jazzscene med et topptrent lag med kun hjemmebryggede krefter. Siden forrige konsert er det kommet mye nytt på set-lista, en gruppe har til og med øvet inn et helt repertoar av pianomesteren Lennie Tristano. Vi blir med andre ord ikke bare masse kul jazz, men også masse cool-jazz! Og det fra en heltent gjeng som i våres deltok på et veldig spennende felles-nordisk prosjekt, så vi får også høre en del av repertoaret de brukte her.

Så har vi også en veldig spennende ny generasjon, som debuterte på Victoria på den siste konserten før nedstengningen, og som har brukt våren og sommeren til å spille seg varme og nå har nye låter på plass.

Den erfarne gjengen var i januar på en hel ukes turné på Færøyene, og opptrådte blant annet på den fine festivalen Vetrar-jazz. Vi får høre utdrag fra det de spilte her, for eksempel den spenstige komposisjonen The Wind up av Keith Jarrett, kanskje like kjent for Jon Christensens trommespill.

Første halvdel av festivalen Kids in Jazz ble avholdt nylig, her møtte vi den 9 år gamle pianisten Johanne Kurverud Storløkken fra Holmlia, og vi ble så imponert at vi også har invitert Johanne med som gjest til sesongåpningen.

Det kan spire selv om det er høst, velkommen til en inspirert, inspirerende konsert!

Improbasen er Oslos egen barnejazzskole og underviser barn i alderen 7-15 år i jazzimprovisasjon. Elevene kommer både fra Oslo-området og fra resten av landet og har etter konserter, festivaler og turnéer i både Norge og resten av verden fått betydelig sceneerfaring. Improbasen er støttet av Norsk kulturråd, Sparebankstiftelsen og Oslo kommune.