Atomic

Et av jazzens beste live band er endelig tilbake på Victoria!

  • 18 år. Dørene åpner kl 20.00
  • 180/130
  • Kjøp billett her!

Atomic er noe av det ypperste innen europeisk samtidsjazz og er et av de få jazzbanda som presterer å havne på rockeres favorittlister. De leverer alltid varene fra scenen. De spiller røft og finslipt samtidig, og etterlater publikum mørbanket, men sultne på mer. Grossister på Spellemannspriser, bejublede over hele verden, og nå endelig tilbake på Victoria!

Musikalsk spenner Atomic over store områder både historisk og stilmessig. Vi hører ekko fra legendariske Davis- og Coltrane-innspillinger, svenske folketoner, amerikansk avantgarde, blues, New Orleans-jazz, rock-intensitet, og fri-jazz. Atomic gir ikke lytteren tid eller rom for å koble ut, men er dynamiske og varierte i både utrykk og intensitet. Det er ingen lett opplevelse å gjennomgå en konsert med Atomic, og det skal det heller ikke være. Publikum rystes, mørbankes, og får så ørene flagrer. Men tross nesten grenseløs frihet er likevel grunnlaget alltid melodisk og forankret i tonalitet.

De fem er hver og en musikere i den absolutte eliten av jazzmusikere. De har alle en stor kapasitet og er strålende individualister. Gjennom mange år med Atomic har de utviklet et tett og komplekst samspill som tar pusten fra de fleste. Dette toppes av sterke komposisjoner fra både Ljungberg, Broo og Wiik, og gjør Atomic nesten uslåelige.

Håvard Wiik (piano), Magnus Broo (trompet), Fredrik Ljungkvist (sax), Ingebrigt Haaker Flaten (bass), Paal Nilssen-Love (trommer)