Anja Lauvdals Cosmic River

Der elven renner

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 330/280/230
  • Kjøp billett her!

Anja Lauvdal’s Kongsberg ensemble performs the critically acclaimed work once again! 

Anja Lauvdal har fått med seg et knippe av landets dyktigste musikere til en kosmisk feiring av elva, og en musikalsk refleksjon over dens krefter. Musikken springer ut fra et ønske om å utforske lokal natur, og ideen om at jo bedre en kjenner naturen rundt seg, jo mer vil man ønske å ta vare på den.

Cosmic River-ensemblet ble til som en del av Lauvdals Artist In Residence-program under Kongsberg Jazzfestival i 2022, da også med en tilhørende lydvandring langs Numedalslågen, med journalist Ingerid Salvesen og undervannsvideo av Line Ørnes Søndergaard. Bestillingsverket var en helhetlig opplevelse som ble ytterst godt mottatt av både publikum og presse. Nå får vi en ny mulighet til å høre musikken, for første gang siden Kongsberg.

Musikken til Cosmic River har et aktivistisk tilsnitt og er inspirert av blant annet Charlie Haden Liberation Music Orchestra og Don Cherrys Organic Music Society, aktivistiske orkestre på hver sin måte. Her i Norge er verning av vassdrag et stadig aktuelt tema. På Victoria får vi høre ensemblet i rått format, fri flyt, med musikken og øyeblikket i fokus.

Anja Lauvdal – flygel, trøorgel og synther, Henriette Eilertsen – fløyter, Johanna Scheie Orellana – fløyter, Heida Johannesdottir – tuba, Amund Storløkken Åse – vibrafon og balafon, Elsa Bergman – kontrabass, Veslemøy Narvesen – trommer

Foto: Anne Valeur