André Roligheten 5

Skandinavisk drømmelag med slippfest

  • Lørdag 25. november 2023
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 340/290/240
  • Kjøp billett her!

Scandinavian all-star band album release concert

André Roligheten er kjent for sin sterke tilstedeværelse i alt fra Gard Nilssen´s Acoustic Unity, Team Hegdal, Friends & Neighbors, Trondheim Jazzorkester og Susanne Sundfør, til sin egen utgivelse «Roligheten – Homegrown» fra 2017. Nå kommer han til Victoria med rykende fersk musikk og et nytt og eventyrlig ensemble . Albumet «Marbles» slippes i november og inneholder en samling komposisjoner som tilrettelegger for frimodig samspill. Komposisjonene er tenkt som parallelle universer med sine egne, improviserte musikkformer. Se for deg at Sonny Rollins og Egberto Gismonti møttes i strandkanten ved et yoga-retreat på Hawaii og bestemte seg for å lage et album sammen!

Roligheten henter frem et høyst personlig uttrykk i sin varme tenorsaksofon sammen med et stjernelag av skandinaviske musikere. Hver og en tilfører de det musikalske universet en unik dybde og substans; Strøms rigorøse kontrabass, Ståhls frimodige vibrafon, Nilssens elastiske trommer og Lindströms gripende pedal steel. Dette smelter sammen til et egenartet sound som bærer Rolighetens musikk på gullstol.

Musikerne i André Roligheten 5 har tunge navn som ikke trenger noen introduksjon, men det kan nevnes at de ellers har kastet glans over artister og band som Tonbruket, Bushman´s Revenge, Ane Brun, Paal Nilssen-Love, Bobo Stenson, Supersonic Orchestra og Georg Riedel.

André Roligheten – saksofon, Johan Lindström – pedal steelgitar, Mattias Ståhl – vibrafon, Jon Rune Strøm – bass, Gard Nilssen – trommer

Foto: Henning Svoren