A tonic for the troops

Drevne debutanter

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • Kun streaming

Vi får ikke lov til å ha publikum i salen, men A tonic for the troops vil likevel lage slippefest – hjemme hos deg! Vi flytter konserten til torsdag 15. april og livesender konserten hjem til deg, vi gleder oss!

A new band of young veterans in American- and modern European jazz

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: A tonic for the troops putter alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.

Bassist Ellen Brekken holder vanligvis fortet i de dype frekvensene i band som Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio og Falkevik, men er her selv general. Musikken er inspirert av andre bassister og låtskrivere som for eksempel Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, og noen av parametrene er unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon.

Brekken har samlet sammen en tropp svært aktive utøvere med bakgrunn fra både den amerikanske tradisjonen og den mer moderne europeiske jazzen, som angriper musikken med både fart og finesse. Drinken vi får servert inneholder både høy energi, tett samspill, sterke melodier, forrykende enkeltprestasjoner og et sprettent komp.

Debutplata Ambush kommer nå ut på den gjenoppståtte jazzlabelen Odin, vi løfter glasset og gratulerer!

Espen Berg – piano, Magnus Bakken – saksofon, Ellen Brekken – bass, Magnus Sefaniassen Eide – trommer

Foto: Leikny Havik Skjærseth

Her er et fint intervju i Jazz i Norge med Ellen Brekken da hun var Ukas jazzprofil i fjor.