Oslo World flytter inn

Noe av det vi liker aller best med høsten er at Oslo World flytter inn til oss noen dager. Med seg har de spennende artister fra inn- og utland samt en haug med nye fjes i frivilligrekka og i publikum. Se hele festivalprogrammet på osloworld.no.

Oslo World: Derek Gripper (ZA)
Onsdag 1. november, kl 20.00

Dørene åpner kl 19.00 – kr 220

Gitarvirtuosen Derek Gripper mestrer det som selv forbildet John Williams trodde var umulig: Å fremføre stykker skrevet for den komplekse koraen – en vestafrikansk harpe med 21 strenger – på en helt streit seksstrengersgitar.

Oslo World: Øyunn (NO) + Madame Gandhi (US/IN)
Torsdag 2. november, kl 21.00

Dørene åpner kl 20.00 – kr 220/180

Siv Øyunn Kjenstad er blant Norges mest fremadstormende trommeslagere. Særlig setter vi i festivalen pris på at hun verdsetter de elleville polyrytmene som er fremtredende i vestafrikansk sabar og mbalax. Det understreker at Kjenstad er velsignet med ører for det ekstraordinære. Konserten med Øyunn under årets festival er et solo bestillingsverk.

Kiran Gandhi – bedre kjent som Madame Gandhi – drømmer om en bedre verden. Det gjør jo strengt tatt de fleste av oss, men få går likevel like konkret og virkningsfullt til verks som den Los Angeles-baserte musikeren.

Oslo World: Vassvik (NO) & Xylouris White (GR/AU)
Lørdag 4. november, kl 21.00 & 22.00

Dørene åpner kl 20.00 – kr 250/200

Etter to flotte album under eget navn opptrer Torgeir Vassvik nå som kvartetten VASSVIK, sammen med lyddesigner Audun Strype og de felespillende Kjorstad-brødrene. Man kan kanskje hevde at de revitaliserer samefolkets besjelende joik for det 21. århundre, men det yter ikke tilstrekkelig med respekt. Dette er en tidløs tradisjon, som taler til lytteren på tvers av språk, på tvers av sivilisasjoner.

Sammensetningen av de to musikerne i Xylouris White er like uventet og usannsynlig som den er unik. Deres geografiske bakgrunn er ikke alltid så tydelig da det trekkes inspirasjon fra hele verden, men den sier noe om hvordan musikken har blitt til. Det skifter mellom post-punk og jazz like lekende lett som taktene fra både bluegrass og klezmer sklir ut og inn, og ofte flere ganger i samme sang. Det er musikk som bare kan bli bedre av å høres live.

Arrangører er Oslo World, men jazzscenens sesongkort gjelder!