Oslo Jazzfestival på huset

Endelig flytter Oslo Jazzfestival inn til oss som de alltid gjør i august, på programmet venter flere godbiter fra inn og utland.

PROGRAM:

JOSHUA REDMAN STILL DREAMING lørdag 12. august, kl. 21.00 550,-
Med et nikk både til fortiden og fremtiden er Joshua Redmans Still Dreaming en hyllest til hans far, saksofonisten Dewey Redman. For å fremføre disse låtene har Redman satt sammen et realt drømmelag av musikere med Brian Blade på trommer, Scott Colley på bass og Ron Miles på trompet.

KIDS IN JAZZ søndag 13. august, kl. 18:00
I samarbeid med Improbasen presenterer vi Kids in Jazz, der deltagerne på BUZZ-workshop spiller konserter med jazzinteresserte barn og ungdom fra hele Norden.

TOM HARRELL TRIP tirsdag 15. august, kl. 18.00 375,-
TRIP er en piano-løs kvartett som ble startet da Harrell fikk et bestillingsverk av Dave Douglas for Festival of New Trumpet Music i New York. TRIP består av tenorsaksofonisten Mark Turner, bassist Ugonna Okegwo, som Harrell har samarbeidet med over lang tid, samt trommeslager Adam Cruz.

TONBRUKET tirsdag 15. august, kl. 22.00 275,-
Tonbruket består av musikere med bakgrunn fra band som The Soundtrack Of Our Lives, Wildbirds & Peacedrums og Esbjörn Svensson Trio. I tillegg til dette er Tonbruket ofte å se som Ane Bruns backingband på hennes turnéer, men når de spiller sin egen musikk så er det jazz som gjelder.

KURT ROSENWINKEL STANDARDS TRIO onsdag 16. august, kl. 18.00 300,-
Rosenwinkel har mange jern i ilden og turnérer med mange ulike prosjekter. I fjor spilte han i Oslo med Aarhus Jazz Orchestra, men på Oslo Jazzfestival får publikum møte han i det lille formatet med Kurt Rosenwinkel Standards Trio.

BJØRN ALTERHAUG QUINTET onsdag 16. august, kl. 22.00 260,-
Kvintettens musikk har røtter i bopjazzen, men strekkes og tøyes. Repertoaret er en blanding av Alterhaugs egne komposisjoner, folkemusikk og jazzstandarder i kvintettens umiskjennelige drakt.

EYOLF DALE WOLF VALLEY torsdag 17. august, kl. 18.00 285,-
Eyolf Dale har de siste årene markert seg som en av landets mest spennende unge pianister med sine kritikerroste og Spellemann-nominerte soloutgivelser, duoen Albatrosh, Hayden Powell Trio og med Daniel Herskedal.

TORUN ERIKSEN torsdag 17. august, kl. 22.00 260,-
Nytt album er underveis og skal etter planen slippes våren 2018. På Oslo jazzfestival får vi høre nye og gamle låter i skjønn forening fra Torun og bandet hennes.

KARL SEGLEM ACOUSTIC QUARTET fredag 18. august, kl. 18.00 260,-
Karl Seglem er en av våre fremste tenorsaksofonister, men det er muligens som bukkehornblåser han virkelig har gjort seg bemerket. Seglem har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og norsk folkemusikk møtes i ulike besetninger.

REMEMBERING MICHAEL BRECKER fredag 18. august, kl. 22.00 290,-
Med denne konserten tar Petter Wettre, Jørn Øien, Daniel Franck og Hermund Nygård oss med på en ekspedisjon i Michael Brecker’s rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.

BARNEKONSERT: Goddag Goddag Jojje Wadenius & Kjærand Moe lørdag 19. august kl.13.00 120,-
«Goddag, goddag» er et svensk/norsk samarbeidsprosjekt som bringer kjent og kjær svensk barnemusikk frem for et norsk ungt publikum.

LIVE & LIEN lørdag 19. august, kl. 18.00 260,-
Live Roggen og Helge Liens duo Live & Lien er endelig tilbake med nytt materiale. Der vi sist fikk nyskapte versjoner av norske klassikere og utenlandske låter med nydiktede norske tekster, får vi denne gangen norske og nordiske låtskrivere i engelsk språkdrakt.

REBEKKA BAKKEN lørdag 19. august, kl. 22.00 350,-
Rebekka Bakken er et av de virkelig store norske navnene nedover i Europa, men har spilt svært lite i Oslo og Norge. Festivalen har ønsket seg Rebekka Bakken på programmet i flere år og er meget fornøyde med å endelig å kunne presentere henne for vårt publikum.

For fullt program se oslojazz.no