Chick Corea til Victoria!

Chick Corea kommer med sitt band The Vigil til Nasjonal jazzscene i Oslo for to eksklusive klubbkonserter i november.

– Dette er det største internasjonale navnet vi har hatt på programmet i Nasjonal jazzscenes historie, sier daglig leder Jan Ole Otnæs. – Det er en sensasjon at en artist av dette kaliberet spiller på en så intim og liten scene som Victoria. Her har publikum en unik sjanse til et eksklusivt nærmøte med en av jazzhistoriens aller største musikere.

Chick Corea regnes som en av verdens mest innflytelsesrike pianister siden Bill Evans. Hans store gjennombrudd var med Miles Davis da Davis «gikk elektrisk» i overgangen til 70-tallet. Kort tid etter startet Corea jazzfusion-gruppen Return to Forever og har siden igjen og igjen bekreftet sin posisjon som en av de mest betydningsfulle stemmene i moderne jazz. I Norge har han blitt omfavnet for sitt suksessfulle samarbeid med Trondheim Jazzorkester. I tillegg til sine mange meritter gjennom sin over 50 år lange karriere, er Corea også kjent for sin rause tilnærming til publikum og sine medmusikanter.