Publikumsoppturen fortsetter på Victoria

Foto: Francesco Saggio

Nasjonal jazzscene legger bak seg nok en svært god sesong. Senest i vår satte scenen publikumsrekord, og i høst har enda flere publikummere funnet veien til Victoria. Høstsesongen er dermed den best besøkte i Nasjonal jazzscenes historie.  Navn som John McLaughlin, Allan Holdsworth og Conexions-konserten med Jaga Jazzist og Britten Sinfonia har særlig vært med på å trekke publikumstallet opp. I tillegg har klubbkonseptet Jassbox blitt en stor suksess, og kvelden med Jarle Bernhoft sitt band Spirit In The Dark fylte Victoria til randen. Åpningskonserten med Action Jazz og Snah trakk fullt hus, og i tillegg har feiringen av Sidsel Endresen, Jøkleba og Elephant9 med Reine Fiske vært populære konserter.

”Jeg er veldig glad for at Oslopublikummet ser ut til å ha oppdaget jazzklubben på Karl Johan”, sier daglig leder Linda Skipnes Strand. ”Både publikummere og musikere gir uttrykk for at de trives svært godt i den intime og historiske atmosfæren som er på Victoria, og stadig flere og større artister ønsker nå å spille her”, sier hun.

Nylig ble også Victoria, Nasjonal jazzscene, kåret til en av de ni beste jazzklubbene i Europa av CNN.