Jøkleba er tilbake!

Etter den legendariske overraskelseskonserten på Vossajazz i fjor er det mange som har spurt seg om JøKleBa var i ferd med å gjenoppstå. Ingen, inkludert bandet, har visst svaret. Før nå!

Jøkleba ble dannet i 1991 etter at Jon Balke hørte den polske trompetistenTomaz Stanko i et bassløst trioformat. Balke ønsket å få til noe lignende og tok kontakt med Audun Kleive og Per Jørgensen. Resultatet skulle vise seg å bli noe av det mest kreative og spennende den europeiske jazzscenen hadde hørt på lange tider. Trioen setter lyttende samspill i høysetet, samtidig som hver enkelt musiker blir gitt generøse rom der de kan improvisere og utvikle låtene. Musikken til Jøkleba kan være luftig og svevende eller rytmisk og insisterende, men alltid melodiøs og lyttervennlig.what s the best antivirus software

Etter konserten på Finsejazz i 2005 valgte trioen til høylytte protester å legge inn årene, og de fleste trodde at dette var det siste vi skulle høre fra dette etter hvert så legendariske bandet. Lite ante en at en avlyst åpningskonsert på Vossajazz var det som skulle få Jøkleba på bedre tanker. Til stor jubel fra et samlet Jazz-Norge gjenoppsto trioen på Vossajazz i fjor og etter iherdig masing fra blant andre Nasjonal jazzscene blir det heldigvis flere konserter. I sommer blir trioen å høre på Moldejazz og i november står de på scenen på Victoria, Nasjonal jazzscene. zp8497586rq