Wako

Ut av det nye

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 280/230/180
  • Kjøp billett her!

Playful, vigorous and driven

Wako har i løpet av 10 års eksistens og seks album, virkelig blomstret til å bli en av landets mest toneangivende jazzkvartetter. Vakker musikk kommer uanstrengt fra Martin Myhre Olsen, Kjetil Mulelid, Bárður Reinert Poulsen og Simon Olderskog Albertsen. Du har kanskje sett og hørt musikerne som solister og egne sterke stemmer på jazzscenen, samt i prosjekter som Hegge, Megalodon Collective, Espen Berg Trio, Kjetil Mulelid Trio og Flukten.

Bandets siste album «Ut av det nye», som kom ut i 2022, mestrer balansegangen mellom råskap og romantikk til det fulle. Albumet fikk stor oppmerksomhet blant norske og utenlandske kritikere, deriblant Dagsavisen, som utropte albumet til en av årets beste plater.

Wako er et sterkt kollektiv der de de individuelle stemmene integreres til et helhetlig og organisk lydbilde. I musikken stykkes behagelig balladelandskap opp av mer søkende og skarpe avstikkere, som for eksempel på «Alt det vi tapte» fra «Ut av det nye». Ta plass denne kvelden for å oppleve en av de mest dynamiske og innovative gruppene akkurat nå!

Martin Myhre Olsen – saksofoner, Kjetil Mulelid – piano, Bárður Reinert Poulsen – kontrabass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Foto: Eirik Havnes