Vigleik Storaas Trio

Balladejazz som svinger fra piano-nestor

  • Torsdag 4. februar 2016
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • 200/150
  • Kjøp billett her!

En av Norges største piano-helter, Vigleik Storaas, ble født og oppvokst i Bergen. «Han spilte i storband og ledet trioen «Søkk og Snøre» fra 1981-82. Pianisten vakte raskt oppsikt utover hjembyens jazzmiljø (…) og ble medlem av Espen Ruds «Kråbøl» (1981-83)»; slik starter Norsk Jazzarkivs biografi, som gir en oversikt over et imponerende produktivt kunstnerskap som fortsatt er med på å utvikle den norske jazzen.

Siden 80-tallet og fram til i dag har Vigleik Storaas formet et melodisk sprudlende jazzspråk som trekker linjer fra Bill Evans. Han er en aktiv musiker og jobber med jevne mellomrom sammen med Karin Krog og John Surman, spiller fast i Bjørn Alterhaug Quintet og har gitt ut duoplate med pianisten Ivar Antonsen. I tillegg har han spilt med internasjonale storheter som Chet Baker, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Bobby McFerrin, John Scofield og Jack DeJohnette.

Vigleik Storaas trio har eksistert siden 1993, først med Johannes Eick på bass, siden 2006 med Mats Eilertsen. Bandets to første plater «Bilder» og «Andre Bilder» mottok Spellemannprisen i -96 og -98. Da trioen slapp sin siste plate «Epistel #5» i 2012, skrev Terje Mosnes i Dagbladet: «Om uttrykket «stillferdig formidabelt» noen gang skal ha mening, må det være om dette triospillet».

Mats Eilertsen har sine egne prosjekt ”Skydive” og ”Mats Eilertsen Trio”, og har spilt med Tord Gustavsen Ensemble i flere år. Per Oddvar Johansen spiller blant annet med Christan Wallumrød Ensemble og Helge Lien Trio.

Vigleik Storaas -­ piano, Mats Eilertsen -­ bass, Per Oddvar Johansen -­ trommer