Ultima: Kim Myhr You | me + Parallax & Ensemble neoN

Ultima fyrer opp en heftig dobbelkveld!

  • 18 år. Dørene åpner kl. 20.00
  • 250/200
  • Kjøp billett her!

Two live world premiers, two large ensembles stretching musical borders to an exhilarating experience

Kim Myhrs utgivelse You / Me (2017) ble svært godt mottatt av kritikerne både i Norge og i internasjonale presse. Albumet består av lag på lag med akustiske og elektriske gitarer, elektroniske elementer, bass og perkusjon – og dette lydbildet skaper en fascinerende flyt som er mettet av detaljer.

I denne konsertversjonen av verket har Myhr med seg de tre perkusjonistene som spilte på platen: den australske trommeslageren Tony Buck (The Necks), Hans Hulbækmo (Atomic, Moskus, Broen) og Ingar Zach (SOFA Records). I tillegg skal tre av Skandinavias mest innovative gitarister bidra til å gjenskape verkets tette hav av lyd i sanntid.

«I den kreative prosessen tenkte jeg mye på motsetninger – og på den noen ganger usynlige linjen som skiller dem», kommenterer Myhr. «Når man jobber med lengre figurer, kan man viske ut denne grensen og la det frodige, idylliske materialet gradvis omskapes til noe vanskeligere og mindre tilgjengelig. Inni det ene er det alltid spor etter det andre.»

Kim Myhr – gitarer, David Stackenäs – gitarer, Håvard Volden – gitarer, Adrian Myhr – gitarer, bass, Tony Buck – trommer, perkusjon, Ingar Zach – perkusjon, Hans Hulbækmo – trommer, perkusjon

Parallax + neoN – Flimmer

Flimmer er et musikalsk møte mellom to ensembler fra hver sin side av samtidsmusikken. Det er et verk hvor komposisjon møter improvisasjon, hvor lys, video og lyd smelter sammen til en større helhet. Gjennom samspill, skisser, tekster og samtaler har det trådt frem, utkrystallisert seg, tatt form og blitt til et felles prosjekt. Det er et samarbeid, det er en sekstett, det er to trioer, det er seks musikere og en lysdesigner. Det er neoN og det er Parallax og det er Evelina Dembacke, men mest av alt er det ingen av delene. Det er bare Flimmer.

Kristine Tjøgersen – klarinetter/video, Ida Kristine Zimmermann Olsen – saksofon, Stian Omenås – trompet, perkusjon, Ane Marte Sørlien Holen – perkusjon, Ulrik Ibsen Thorsrud – perkusjon, sag, Are Lothe Kolbeinsen – preparert gitar, Evelina Dembacke – lys/video. Komposisjon: Parallax + neoN

OBS! Sesongkort gjelder også på denne!

I samarbeid med Ultima 2018

Støttet av Norsk Komponistforening