Uhørt! Torstein Ekspress + Natura Kvartett

Friske talenter

  • Onsdag 22. oktober 2014
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Etter en overbevisende debut på Trondheim Jazzfestival i 2012 har kvartetten Torstein Ekspress markert seg som et interessant tilskudd til den norske jazzfloraen. Bandet spiller i hovedsak låter av Torstein Lavik Larsen, og disse henter inspirasjon fra blant annet pop og kammerjazz. I møtet med det akustiske og akkordløse formatet blir resultatet et åpent uttrykk som alle de fire musikerne fritt boltrer seg i og setter sitt preg på. Torstein Ekspress spiller frisk musikk som spenner fra fint og lavmælt til fengende og kult.

Torstein Lavik Larsen – trompet, Hanna Paulsberg – saksofon, Fredrik Luhr Dietrichson – bass, Hans Hulbækmo – trommer

http://torsteinekspress.virb.com/

natura-kvartett_634x387

Natura Kvartett er et internasjonalt jazz-ensemble bestående av unge musikere fra Cuba, Belgia og Norge med bakgrunn fra Norges musikkhøyskole, musikk-konservatoriet i Havanna og musikkonservatoriet i Brussel. Ledet av cubanske Magela Herrera Portuondo, som er komponist, arrangør, fløytist og sanger i ensemblet, kombinerer Natura energien fra afro-cubanske groove-tradisjoner med klang, harmonikk og melodiføring inspirert av nyere europeisk jazz. Natura spiller egne komposisjoner, og nye friske arrangementer av cubanske melodier. Alle musikerne er i slutten av tjueårene, og møttes under jazzstudier ved Norges Musikkhøyskole. Ved å kombinere intense groover fra afro-latinsk musikktradisjon med nyere europeisk jazz tilfører Natura norsk jazz en ny stemme.

Magela Herrera Portuondo – fløyte, sang, Sindre Bergsvik Østergård – kontrabass, Raciel Jimenez – perkusjon/trommer, Jonas Cambien – piano/keyboards.