Uhørt! Silent Fires + Rino Sivathas Experiment + JAM

Høyt oppe på tur ut

  • Onsdag 12. februar 2020
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis!

Electroacoustic beauty paired with trippy journeys to London’s underground

Fire sterke stemmer fra den nye bølgen svinger sterkt i Silent Fires. Tekst og melodier er skrevet av italienske Alessandro Sgobbio, men med så markante musikere i bandet blir låtene nødvendigvis preget av samspillet dem imellom. Sgobbios versjon av spiritualitet er utgangspunktet, klangen av bønner i hellige rom. Dette har blitt studert, tolket og løftet, det er både jordnært og eterisk, men først og fremst helt inn til hjertet vakkert. Bandet kommer innom oss som et av stoppene på deres lanseringsturné rundt om Europa for det ferske debutalbumet Forests.

Karoline Wallace – vokal, Hilde Marie Holsen – trompet, Synne Garvik – dans, Håkon Aase – fiolin, Alessandro Sgobbio – piano

Det koker på jazzlinja i Trondheim, og vi blir stadig overrasket av hvor uforfalsket energisk studentene der får det til å låte! Likevel, i tilfellet Rino Sivathas Experiment kan det virke som at bandet er født i londontåka, parallelt med Goldies drum’n’bass-mesterverk Timeless, kanskje, eller et lykkeligere Portishead? I sentrum av eksperimentet sitter nettopp trommeslager Sivathas og disker opp en slags vindskeiv rytmetetthet, som om han prøver å kaste av seg den gode twangen, den dype bassen og de varme tangentene som bølgende følger etter.

Iver Cardas – gitar, Kai Von Der Lippe – tangenter, Andreas Svabø – bass, Rino Sivathas – trommer

Etter konsertene blir det jamsession ledet av jazzstudenter fra Musikkhøgskolen. Ta med hornet!