Uhørt! Pixel + WorldService Project

Fengende indiejazz + muskuløse briter

  • Onsdag 7. november 2012
  • 20.00
  • 18 år. Dørene åpner kl 19.00
  • Gratis inngang
  • Gratis inngang

Pixel er et energisk indie-jazz band ledet av den lovende 25-årige bassist/vokalist Ellen Andrea Wang. Kvartetten er et forlokkende og allsidig band innen improvisert musikk på den norske musikkscenen. Ved å kombinere indie-rockens energi med improvisatorisk fleksibilitet i en post-bop kombinasjon, bryter Pixel ned kjente musikalske elementer og danner nye kombinasjoner i orginale lydlandskap. Sammen med saksofonist Harald Lassen, trompetist Jonas Kilmork Vemøy og trommeslager Jon Audun Baar, har Pixel samme instrumentering som de kjente og epokeskapende jazzkvartettene ledet av Gerry Mulligan og Ornette Coleman. Som sine forgjengere, utnytter bandet til det fulle den harmoniske friheten mangelen på et akkordinstrument gir. I stedet for å ha stor fokus på lange soloimprovisasjoner, ønsker Pixel å skape en enhet av fire sterke individuelle stemmer. Og det er nettopp her Pixel utmerker seg spesielt fordi de tillater hverandre å utforske sine individuelle spilleutrykk.

Pixel ble i slutten av 2011 signert av det amerikanske plateselskapet Cuneiform Records. Pixel er det første norske bandet som er blitt signert av plateselskapet som bl.a gir ut andre band som Soft Machine, John Surman,The Claudia Quintet/Kurt Elling and Theo Bleckmann. Bandets låt «Call me» blir spilt hyppig på amerikanske radiostasjoner og albumet ligger inne på topp 20 plassering på flere amerikanske jazzradiostasjoner!

Med debutalbumet «Reminder» som kom 8.mai 2012 har gruppen fått strålende anmeldelser i norsk presse.

Ellen Andrea Wang (bass), Jonas Vemøy (trompet), Harald Lassen (saksofon), Jon Audun Baar (trommer).

WorldService Project (UK)

Punkjazz-bandet WorldService Project (WSP) sier så være noe av den mest spennende jazzen som kommer fra de britiske øyer om dagen. Pianist Dave Morecroft leder bandet gjennom en raspete, muskuløst og groovy estetikk mellom strukturerte komposisjoner og fri improvisasjonsflyt. WSP har rukket å gjort seg bemerket på jazzscener over hele Europa. Så se for deg en firkamp mellom av Frank Zappa, Weather Report, Stravinsky og Meshugga. Intenst og eksperimentelt, men med smilet på lur.

Dave Morecroft (keys), Tim Ower (sax), Raphael Clarkson (trb), Conor Chaplin (bass), Neil Blandford (dr).

Konserten er en del av konseptet Mach&Fuse, hvor unge, europeiske band inviterer hverandre med på turné i sitt hjemland.