Uhørt! Benjamín Gísli Trio + PESH

Victorias konsertserie for unge jazztalenter dundrer videre

  • 18 år. Dørene åpner kl. 19.00
  • Gratis inngang!
  • Gratis inngang!

Uhørt! er Victorias konsertserie for unge jazztalenter. Her er det alltid frisk musikk, bra publikum og gratis inngang! Dørene åpner kl. 19.00 og konsertstart 20.00.

Benjamín Gísli Trio

Med fengende låter og varmt sound inviterer Benjamín Gísli Trio deg inn i sitt akustiske univers. Trioen består av musikere fra band som Bento Box Trio, Kongle Trio og Bliss Quintet. Med fokus på Benjamíns lyriske og harmonisk rike komposisjoner er trioen hele tiden i et intenst samspill som tar musikken videre til et knutepunkt mellom de tre musikernes ulike musikalske erfaring.
Trioen møttes på Jazzlinja i Trondheim høsten 2020 og har siden da spilt flere konserter i Norge og Island. Første albumet deres “Line Of Thought” slippes i august 2023, og blir gitt ut av Reykjavík Record Shop og Fjordgata Records.

Benjamín Gísli Einarsson – piano, Andreas Solheim – bass, Veslemøy Narvesen – trommer

PESH

PESH spiller ekspressiv kammerjazz i skjæringspunktet mellom tradisjon og total frihet. Kvartetten, som består av fremadstormende jazzmusikere fra Polen og Norge, møttes for første gang under det internasjonale improvisasjons-programmet «INTL Jazz Platform» i 2021, hvor en umiddelbar musikalsk gnist førte til ideen om å starte et felles prosjekt. Improvisasjon og samspill er kjernen i musikken, som tar utgangspunkt i originale komposisjoner av alle bandets medlemmer. På scenen formes låtmaterialet spontant – resultatet er et friskt og lekent uttrykk!

Emil Miszk – trompet (PL), Sondre Moshagen – piano (NO), Håkon Huldt-Nystrøm – kontrabass (NO), Patrycja Wybrańczyk – trommer (PL)

Foto av Benjamín Gísli Trio: Håkon Sandmo Karlsen